10 Работи за мене

10 Работи за мене 2015-05-22T19:23:47+00:00
1. I’m a Conversion Optimization consultant – Since 2001, I’ve started from scratch – and SOLD – 2 fast-growing startups. I now do some consulting with private clients here and also with Конверзии Експертите where I’ve optimized pages for Glamour Magazine, Lloyds Banking, Vimeo, Crazy Egg and other Fortune 500 clients.
OneHourConversionLift_logo

CRE_logo

NicolasFradet_speaker
2. I’m a best-selling author, јавен говорник и тренер – I published a бестселерот на покер стратегија. I’ve been coaching poker players on poker “tells” (see number 3…) од 2009 and can even count a former World Poker Champion among my students.
3. Јас се користат да се биде професионален покер играч – I left my job as an Engineer in 2001 да играте покер професионално (кој што го направив до 2008). Во текот на овие години, Играв во целиот свет, освои повеќе турнири во Лас Вегас, одигра против само за секој големо име про (Phil Hellmuth, Бери Greenstein, Хак семе, Чип Рис да го именува неколку) и беше еден од првите професионални играчи во Квебек
nicolas_fradet_poker
ФБИ
4. Јас сум експерт за јазикот на телото – I’m a body language expert (kind of a spin off of my poker days) and studied the science of tells with University Professors, U.S. Полицајци и агенти на ФБИ. Јас им помогне на некои клиенти со своите презентациски вештини, како и откривање на луѓе кои не се комплетно искрен со нив.
5. Јас сум роден во Квебек Сити, Канада – and speak French and English. По дипломирањето на колеџ, Се преселив во Монтреал, каде што сега живеат.
Квебек сајтот
3861420
6. Имам диплома во Геолошки факултет – from Laval University in Quebec City – don’t try to find a logical link between Conversion Rate Optimization or Body Language and Geology, I can’t find one myself :-).
7. I’m a very lucky man… – I’m happily married, имаат голема жена, кој работи како професионален терапевт и клинички координатор за нарушување клиника аутизам спектар. Јас сум горд татко на две прекрасни момчиња.
слики
NHL-Колорадо-лавина-Montreal-Canadiens-850x560
8. Јас сум голем фан хокеј – I play hockey every week, and also coach my two son’s ice hockey teams. Јас сум голем фан на Монтреал Канаѓаните. Оди Оди HABS!!!
9. I can hit a golf ball… No REALLY! – I have a 12 хендикеп во голф (иако играм помалку овие денови), и има освоено неколку "најдолго возење" предизвици - На врв снимен диск е 341 дворови.
NicolasFradet_golf
NicolasFradet_KISS
10. Се користи за да биде во KISS покритие бенд – Back in College, Јас бев еднаш пејачот на рок покритие бенд кој одигра почит Guns'n Рози и KISS (yep that’s me to the left). I got to play Gene Simmons and even spit blood – I have pictures of that too, but I keep them locked in a safe 🙂 . We won multiple “Gong Show” type events playing these tributes. HINT: It was fun :-).