Совети за зголемување на води на мобилен [Инфографик]

Според интернет Трговија на мало, мобилни купувачи конвертирате 160% почесто на сајтови оптимизиран за паметни телефони (извор).

Значи тоа не е навистина изненадувачки дека Google е сега им поголема тежина на оптимизиран за мобилни веб-сајтови. Само добивање на вашиот сајт до стандардите на Google (одговора) може да значи многу убаво зголемување конверзии. Значи, ако вашиот сајт не е до par уште, ова треба да биде на врвот на вашата листа.

При изградба вашиот мобилен вебсајт, тоа е важно да се разбере дека мобилните конверзии често се предизвикани од сосема различни посетител умовите. Една голема разлика е дека мобилните посетителите обично се во ред со поставување на повик на компанијата. Тоа е огромна разлика во однесувањето на десктоп, каде што корисниците обично се плашат од идејата на потенцијално добивање или поставување на телефонски повик.

Па, како да добиете повеќе продажби од вашиот мобилен посетители?

Еве еден убав инфографик на оптимизирање на вашиот посетител искуство:

How to Get More Sales From Your Mobile Visitors
Подарок од: Брзо никне

Дали имате други финти за мобилни конверзии?

Или пример на добар мобилен Целна страница?

Дозволете ми да знам во коментари! 🙂

   
ОБЈАВУВАЊЕ: Некои производи и услуги промовирана на овој веб-сајт се приклучат линкови. Ова значи дека ако се одлучите да купите една од овие производи, Јас ќе заработи мала провизија. Со користење на овие линкови, нема дополнителни трошоци за вас. Ќе го добиете истиот одличен ресурс во исто голема цена. Јас само што ја промовира ресурси, производи и услуги Јас навистина верувам дека ќе ви обезбеди со неверојатна вредност. Со заработка комисија, тоа ми помага да се произведе повеќе квалитетни содржини. Плус тоа дури и ви помага хранат моите деца! 🙂
 
2017-04-21T17:51:41+00:00

За авторот:

Јас сум веб оптимизација & консултант за реализација - Јас им помогне на моите клиенти (некои во Fortune 500) генерираат повеќе приходи за нивниот бизнис. претежно, Да се ​​добие повеќе од нивните посетители за претворање на нивниот веб-сајт. Сум започна и се продаваат 2 стартап - Јас сум бил работат на интернет, за 15 години и почна од нула - а потоа се продаваат - два веб-сајтови брзо растечки: водечки информации игри портал и онлајн рекламна мрежа. Прочитај 10 работи за мене - вклучувајќи се тренерот на јазикот на телото на светскиот шампион на покер и пеење во KISS покритие бенд (слики вклучени) - овде.

Остави коментар